Er kunnen verschillende redenen zijn om het glas te vervangen in een woning.

Een van de redenen is natuurlijk simpelweg, omdat het ruit kapot is gegaan. Een andere reden is om de woning beter te isoleren.

Een schilder kan jouw echter ook helpen met het vervangen van ruiten.

Glas vervangen in verband met de isolatie

Het is slim om te ontdekken hoe je een beter geïsoleerde woning kunt krijgen wanneer je kiest voor een goede set ramen in de woning. Zeker als je nog enkel glas hebt is het belangrijk om niet langer te wachten. En tegenwoordig is het eerste dubbel glas ook niet zo goed als het HR+ of HR++ variant. Kies er daarom voor om een offerte op te vragen om zo achter de kosten te komen van het glas vervangen voor een goed geïsoleerde woning.

Glas kapot door een ongelukje?

Het kan in een flits gebeuren. Een bal gaat door het ruit, je valt met jouw hand door het ruit of er gebeurt iets anders, waardoor het kapot gaat en je het glas vervangen moet. Het is slim om dan direct contact op te nemen met de verzekeraar. De verzekeraar vergoedt tegenwoordig niet meer uit op basis van geld, maar op basis van natura. Ze sturen dan een glaszetter bij je langs en je ziet geen rekening. Het zal je hooguit een kop koffie kosten.

Subsidie isolatieglas

Als je isolatieglas gaat kopen dan is het mogelijk om ook een subsidie isolatie aan te vragen. Zo is het mogelijk om een deel van de kosten terug te vorderen bij de Belastingdienst of de Rijksoverheid. Een tijd geleden was er een specifieke isolatie subsidie voor particulieren die afgehandeld werd via de overheid website MeerMetMinder.nl. Of er dit jaar een subsidieregeling zal zijn kun je het beste op de website van subsidie isolatie bekijken.

Vakmannen vergelijken?

Wil je in contact komen met een schilder en/of glaszetter? Gebruik dan onze offerte service om vakmannen te vergelijken. Vraag gratis offertes op en vergelijk vervolgens het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en betaal je niet te veel voor jouw klus.