Als je de kozijnen van je huis wilt laten schilderen dan wil je graag weten wat de kosten hiervan zijn. Natuurlijk kun je overwegen om het schilderwerk zelf te doen. Het is dan wel belangrijk, dat je verstand van zaken hebt en geen hoogtevrees. Tevens moet je voldoende tijd hebben om dit werk te doen. Een schilder inschakelen is vaak niet onverstandig. Doordat het werk namelijk veel beter uitgevoerd wordt hoef je minder snel weer opnieuw te gaan schilderen. Hierdoor bespaar je uiteindelijk geld.

Wat zijn de schilder kosten?

Het tarief van een schilder kan op twee manieren bepaald worden. Ten eerste kun je de schilder per uur gaan betalen. Daarnaast is het ook mogelijk om de schilder voor een hele klus te betalen. Eigenlijk betaal je dan per vierkante meter.

Algemene prijzen

Hieronder volgt een overzicht van de kosten per uur en per vierkante meter als je een schilder inhuren wilt.

Prijs per m2 30 tot 35 euro Exclusief materiaal en verf
Prijs per uur 30 tot 45 euro Exclusief materiaal en verf

Hieronder vind je de kosten voor het schilderen van kozijnen in een gemiddelde woning.

Kozijnen 10 m2 €500 euro Incl. verf en lak

Wat is het uurloon van een schilder?

In de regel is het uurloon van een schilder 30 tot 45 euro exclusief BTW per uur. Daarnaast zijn er natuurlijk nog bijkomende kosten voor het materiaal. Als je een offerte opvraagt dan zal je een raming zien van de totale kosten.

Wat kost een schilder per vierkante meter?

Een schilder kost per vierkante meter rond de 30 tot 35 euro exclusief BTW. Ook dit is zonder kosten voor het materiaal (de verf). Het is goed om te weten dat een binnen schilder goedkoper is dan een buitenschilder. Als je de woning binnen wilt schilderen dan is het goed om een winterschilder in te schakelen. Het schilderen van de kozijnen buiten zal rond de 700 tot de 2000 euro exclusief BTW kosten. Natuurlijk is dat afhankelijk van de grootte van de woning en het aantal houten kozijnen.

Vakmannen vergelijken?

Wil je in contact komen met een schilder? Gebruik dan vrijblijvend onze offerte service om vakmannen te vergelijken. Vraag offertes op en vergelijk vervolgens de prijzen. Zo kun je besparen op de kosten en betaal je niet te veel voor jouw klus.