Het belangrijkste laag verf bij het schilderen van de kozijnen is de primer of grondlaag. Het is een laag verf welke vaak in meer lagen en dikker op de kozijnen komen dan de aflaklaag. Mensen vragen zich altijd af of zoveel primer of grondverf nu echt wel nodig is. Het is echter cruciaal om een mooi eindresultaat te krijgen.

Het doel van de primer

De primer heeft twee belangrijke functies. Ten eerste moet het ervoor zorgen dat de aflaklaag een goede hechting krijgt. Daarnaast worden alle oneffenheden goed weggewerkt. Tevens haalt de primer de zuigwerking uit het hout weg.

Bijkomend voordeel

Een voordeel wat ook van belang is, is dat het doorslaan van vuile deeltjes tegengaat. Het helpt om uitgedroogde vochtplekken tegen te gaan en ook lelijke strepen weg te werken.

De basis voor een goed eindresultaat

De voorbereiding en de laag van primer mag je niet vergeten als je gaat schilderen. Ook als je zelf niet gaat schilderen is het belangrijk om te weten hoe belangrijk deze laag verf is voor het eindresultaat. Het schuren, plamuren en gronden zijn de basis van een mooi eindresultaat. Als je het hier niet goed doet dan is de kans groot, dat het eindresultaat ook niets wordt.

Het zelf doen? Of niet?

Het is natuurlijk mogelijk om de primer zelf aan te brengen en om de voorbereiding plus het aflakken zelf te doen. Het is echter wel belangrijk om te weten dat je voldoende tijd moet nemen voor het hele proces om zo een mooi eindresultaat te realiseren.

Vakmannen vergelijken?

Wil je in contact komen met een schilder? Gebruik dan vrijblijvend onze offerte service om vakmannen te vergelijken. Vraag gratis offertes op en vergelijk vervolgens het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en betaal je niet te veel voor jouw opdracht.