De kozijnen spelen een belangrijke rol in iedere woning. Ze zorgen ervoor dat er lucht en licht de woning in kan komen en ook dat de kou buiten blijft. Er zijn een aantal soorten kozijnen waar je uit kunt kiezen. Graag bespreken we de modellen kozijnen en ook de materialen.

De prijzen van de modellen

Hieronder hebben we een aantal verschillende modellen kozijnen opgesomd met de prijzen. Het gaat hier om houten kozijnen inclusief het vervangen van het glas.

  • Een vast raam van 60 x 60 cm kost ongeveer € 90
  • Een draai-kiepraam van 60 x 60 cm kost ongeveer € 200
  • Een vast raam van 150 x 150 cm kost ongeveer € 350

Doordat veel kozijnen vaak op maat gemaakt worden zijn het slechts richtprijzen. Het beste kun je bij een aannemer of timmerbedrijf een offerte opvragen voor de exacte prijzen. Het is zelfs beter om dit bij meerdere bedrijven te doen om zo een goed beeld van de verschillende mogelijkheden te krijgen.

De verschillende materialen

Je kunt kiezen uit een viertal materialen om jouw kozijnen van te laten maken. Het gaat hier om kunststof kozijnen, houten kozijnen, aluminium kozijnen en stalen kozijnen. Vooral de kunststof kozijnen en de houten kozijnen zijn erg populair. De eerste vooral om haar onderhoudsarme eigenschappen. De tweede vooral door de mooie uitstraling en lange levensduur.

Een goede isolatie

Voor welke soort kozijnen je ook kiest, kies voor een kozijn met een goede ruit erin. Een ruit welke een hoge isolerende waarde heeft om de warmte in het huis te houden en de kou buiten in de winter. In de zomer moeten de ruiten vervolgens juist de warmte buiten houden en de koelte binnen. Met de juiste isolerende ramen is het mogelijk.

Vakmannen vergelijken?

Wil je in contact komen met een schilder om je kozijnen te laten verven? Gebruik dan vrijblijvend onze offerte service om vakmannen te vergelijken. Vraag gratis offertes op en vergelijk vervolgens het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en betaal je niet te veel voor jouw opdracht.